Перничани казаха СТИГА ВЕЧЕ НАСИЛИЕ пред Съдебната палата в града

Снимка: Людмил Стоянов, Фейсбук

Десетки перничани се събраха тази вечер пред Съдебната палата в града в знак на протест срещу насилието. Така те се присъединиха към националния протест в подкрепа на момичето, което бе жестоко нарязано с макетно ножче от бившия си приятел в град Стара Загора.

Протестът е подкрепа към пострадалото момиче и има за цел да събуди институциите и да им покаже, че не могат безкрайно да замитат проблемите, каза за БТА Филип Стоянов – един от организаторите на събитието в Перник. Срамно е, че се налага ние като граждани да ги караме да работят. Институциите са създадени да обслужват обществото, а не то самото да им дава подтик да вършат задълженията си. Очакваме реформи във всички сфери на съдебната система, както и час по-скоро те да се случат, посочи Стоянов.

Своята подкрепа към пострадалото момиче засвидетелства и перничанката Симона Данаилова: „Тук съм, за да изразя гражданската си позиция като жена, майка, съпруга, дъщеря и да кажа „не“ на насилието.“

Има някакво гражданско общество“ – изрази надежда Людмил Стоянов, който сподели в социалната мрежа снимка от насъбралите се перничани.

Перник има защо да е на улицата, тъй като в града ни също зачестиха случаите на домашно насилие. Наскоро дори градът ни беше разтърсен от жестока трагедия: Мъж уби съпругата си, майка на две деца.

Не е далече и случая, в който съдебната система бе отново събудена от гражданите и Медиите, когато биячът Васко – син на прокурор –  биеше наред безнаказано перничани.

Коментари

коментара