Първи данни за убийството на Мите Миньорецо в Перник

Убитата в Перник 43-годишна жена е имала издадена ограничителна заповед срещу съпруга си. Жертвата има две деца.

На този етап от разследването е установено, че на 29 април Д.Д. – Мите Миньорецо от Перник е причинил смъртта на съпругата си. Мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Сигналът за престъплението е подаден призори, около 04.30 ч. Трупът е открит в семейното жилище кв. „Изток“. По тялото на жената е имало множество травми.

Извършени са огледи на местопроизшествие в жилище на ул. „Юрий Гагарин“ в кв. „Изток“ и в контейнер за смет, намиращ се в междублоково пространство.

Само преди няколко месеца, след скандал с жертвата, обвиняемият се е прострелял с газов пистолет. Преди години той е претърпял инцидент и заради това са организирани благотворителни акции, като именно събраните средства са били в основата на скандала, съобщава Нова телевизия.

След конфликтна ситуация жертвата е потърсила закрила, като през декември тя и децата им се изнесли от общото жилище. Преди 2 месеца обаче заживяла отново при него.

Децата са останали при родителите на майката. Именно това е и адресът, до който мъжът не е имал право да пристъпва, след като от Районната прокуратура в Перник издават ограничителна заповед.

Aко бъде признат за виновен, той ще получи от 10 до 20 години затвор. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари

коментара