Домът на Металурга в Перник отново се подпали мистериозно!

Снимки: ZAPERNIK.COM

На два пожара с материални загуби и 15 в сухи треви, отпадъци и лъжливи повиквания са реагирали пернишките огнеборци през изминалите почивни дни.

Отпадъци и дървен материал са горели в сградата на бившия Дом на металурга в гр. Перник на 30 юли. Полицаи и пожарникари посетили местопроизшествието. Причината не е установена. Образувано е досъдебно производство и работата продължава, съобщиха от полицията в Перник.

Снимки: zapernik.com

Припомняме, че това е поредния пожар в Дома на металурга, който се намира в пернишкия квартал Изток. Сградата, емблематична за Перник е като разграден двор, а в нея се въргалят комунистически символи и празни бутилки.

Последният пожар в Дома на металурга бе в началото на месец май тази година. Той пламна около 20:30ч. и засегна сцената и зрителната зала. Въпреки, че четири пожарни кори го гасиха, в следващите два дни пожарът на няколко пъти отново се възобновяваше. Причината и тогава и сега е неустановена. Пълна мистерия!

Още пожари през почивните дни!

На 29 юли, около 14, 00 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за горяща къща в радомирското с. Г. Диканя. Два екипа огнеборци от Радомир и един от Перник се включили в гасенето. Изгорели са домашно имущество и покъщнина. Сградата като цяло е спасена, няма пострадали хора. Причината е късо ел. съединение.

Гасени са сухи треви и отпадъци на територията общините Перник, Радомир и земнското с. Елов дол. От пожарната отново напомнят, че е забранено паленето на сухи треви и стърнища. Нарушителите се наказват съгласно закона, ако деянието не квалифицирано като престъпление.

Коментари

коментара