Терорът на БФС продължава! Пернишки клуб ИЗКЛЮЧЕН от първенството УСТНО, без мотиви и обяснения

Административният терор на БФС продължава сред малките селски клубове в Пернишко.

Този път на мушка е АФК Вихър – село Елов Дол, които научават „устно“, че отборът им е изключен от Окръжна футболна група Перник без никакво обяснение и причина това да се случи. Отново устно те получават „приятелски“ съвет да регистрират нов отбор, за да бъдат допуснати в първенството, видя ZaPernik.com. По думите на еловдолци до ден днешен официални документи и мотиви за отстраняването им така и не са пристигнали.

Какво е ясно? Ясно е, че АФК Вихър е част от разбунтувалите се селски футболни отбори срещу мафията в БФС и заставащи зад основният претендет за трона на Перуката – Димитър Бербатов.

Ето какво пишат от ОФК Вихър – Елов дол:

„В навечерието на започналата подготовка на отбора за следващия сезон в ОФГ Перник бяхме изненадани да чуем по телефона, че отборът е изключен от групата. Не научихме причините за нашето „устно“ изключване, нито сме получили официален документ за мотивите на едно такова изключване. Обаче, получихме непоискан съвет да регистрираме нов отбор и така да бъдем допуснати в първенството като временен член на БФС. Оставаме учудени как административно изряден аматьорски клуб е изключен „устно“. Не дадохме гласност на този разговор от миналата седмица за да изчакаме официалната документация по каналния ред да пристигне при нас. Уви, такава не е дошла до този момент, а днес отново „устно“, но този път лице в лице, ни беше потвърдено от председателя на ОС на БФС Перник, че сме изключени отново без мотивирани причини за това действие. Оставаме изумени от цялата комуникация по този казус и какво поражда едно такова действие на ръководството на БФС.
Готови сме лично да получим документацията по нашето изключване от централата на БФС или ОС на БФС Перник, ако забавянето се дължи на проблеми с логистиката. Ясно заявяваме, че не приемаме „устно“ изключване и „приятелски“ съвети за създаване на нов клуб, преди да получим официална документация по каналния ред. Продължаваме да се готвим за новия сезон и да подадем всички прилежащи документи за нашия клуб да започне първенството, така както го правим всяка година.
Управителния съвет на АФК „Вихър“ с. Елов Дол“

Под поста от клуб Димитровец – Ковачевци пишат: „Плътно сме зат вас!“

Коментари

коментара