Видна перничанка чукна 60-годишен юбилей на Църногорския събор в Гигинци

Снимка: zapadno.com

Рожденият ден на главния експерт по култура и духовно развитие в Община Перник Иванка Василева съвпадна с втория концертен ден на петото издание на Църногорския събор “В сърцето на Граово”, който се проведе в неделния ден на поляните край манастира над брезнишкото село Гигинци.

На 9 юли, Иванка Василева навършва 60 години. Но главният експерт в Община Перник съчета празника с работата, като водещ на фолклорната програма на Църногорския събор.

Тя е могла да празнува рождения ден със своите деца в Париж или Берлин, но е избрала да води програмата на събора край манастира “Свети Безсребреници Козма и Дамян”.

Аз съм се родила в неделя, на 9 юли, когато в моя край е бил най-големият събор. В Сатовча се правеше един голям събор на родовете. Ами сигурно съм белязана с такъв кръст. Днес съм на Църногорския събор. Една неперничанка, на събора в сърцето на Граово. Много обичам да работя. За мен това е удоволствие. Радвам се, че съм тук”, сподели за сайта Zapadno.com Иванка Василева.

Снимка: zapadno.com

Главният експерт по култура и духовно развитие в Община Перник Иванка Василева знае, че никой няма да и бъде сърдит за избора да е част от Църногорския събор на рождения си ден. “Празникът е, когато се чувстваш по този начин. За мен днес е голям празник. 400 човека пеят и танцуват за мен. Благодаря им от сърце. Аз съм докоснат от Бога. Писах сутринта, че 60 години не ми стигат. Искам още време, колкото Бог е отредил. Да имам време да обичам най-вече децата си, да обичам семейството си, да обичам рода си, които ми дават сили. Да обичам хората около мен, приятелите си, работата си и най-вече да имам наистина много време да обичам и да живея”, каза още Иванка Василева.

Коментари

коментара