Перничанинът Мишо Григоров спечели титлата на Балканското първенство по ММА в Албания. Националният отбор на България – за седми пореден път отборни шампиони!

Михаил Григоров от Перник спечели титлата на балканското първенство по ММА в Тирана

На 16-17 юни 2023 година в Тирана, Албания, се проведе балканското първенство по смесени бойни изкуства (ММА), където българският състезател от Перник Михаил Григоров се отличи с изключителни постижения. Той взе участие в категорията до 61.2 кг. и след упорити усилия се окичи с титлата при мъжете.

Състезанието бе съставено от две срещи, които Михаил успешно премина. И двете срещи завършиха с победа за него след приключване на битката. Такъв успех не би бил възможен без отбора, който го подкрепяше през цялата подготовка.

„Благодаря на целият отбор, който се включи в неговата подготовка, благодаря и на Българска Федерация по ММА / Bulgarian MМА Federation в лицето на Станислав Недков за възможността Мишо да се докаже и се надявам да повторим този успех на европейската и световната сцена! Няма да влизам в повече подробности, защото е много вероятно да пропусна нещо от състезанието, но емоцията която изпитаха, беше невероятна! За мен беше чест!“ – каза пред zaPerni.com Иван Георгиев.

Междувременно националния отбор по ММА спечели за седма поредна година отборната титла на Балканите!

В Тирана българските състезатели се представиха великолепно. Те извоюваха общо 20 златни, 12 сребърни и 4 бронзови медала.

Това бе вече седма поредна година, в която България доминираше и спечелваше отборната ттитла на балканското първенство по ММА. Това постижение не само потвърждава високото ниво на българските бойци, но и подчертава значимостта на продължаващата работа на Българската Федерация по ММА.

Всички успехи на отбора са резултат от упорита подготовка, ангажимент и посвещение както на състезателите, така и на техните треньори и подкрепящ персонал. Благодарение на тяхната преданост и усилия, българските бойци се утвърждават като водещи фигури в света на ММА.

В своята реч след спечелването на отборната титла, представител на Българската Федерация по ММА изрази благодарност към всички приятели и партньори, които подкрепят и вярват в мисията на федерацията. Тази подкрепа е от съществено значение за успеха и развитието на българското ММА.

Състезателите и треньорите също бяха отбелязани за своите постижения. Светлин Гелев се отличи с първо място в категорията за юноши с кимоно до 66 кг. Светослав Величков също се представи отлично, въпреки че не успя да спечели медал, и изрази голяма мотивация за бъдещите му състезания.

Международното състезание „AJP“ в Бургас

Иван Георгиев сподели пред сайта ZaPernik.com за своето участие на 10.06.2023 г. в гр. Бургас в международното състезание „AJP“. От пернишкия тим са участвали трима души: Иван Георгиев, Светослав Величков и Светлин Гелев.

Светлин завоюва първо място на юноши с кимоно (ги) до 66кг. като „размаза“ опонента си с много точки и си заслужи първото място.
Светослав игра на мъже(ги) до 69 кг. показа невероятна игра в сравнение с миналогодишното си участие, но нямаше късмет и не можа да си наложи играта и остава без медал.
Иван Георгиев спечели трето място мъже (No gi) 69 кг.

За участието си Иван сподели:
„Първо свалих страшно много килограми. Доста време не можех да ходя, нито да тренирам, но въпреки това излязох, взех 2 победи с резултати 9-0 и 21-1,като третата ми игра беше с шампиона на категорията, който успя да ме заключи и заслужено си ме победи… Но без тренировки – толкова!“ – коментира Иван Георгиев.