Пиячка докара до съд двама перничани

35-годишна перничанка ще отговаря пред съда за управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 09 април тази година, в гр. Перник бил проверен лек автомобил „БМВ“, управляван от 35-годишна жена. При изпробването й с техническо средство за употреба на алкохол били отчетени над 1, 2 промила в издишания въздух. Анализът на кръвната й проба показал 2, 36 промила. Привлечена е като обвиняема по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Рецидивист се изправя пред Темида за кражба.

В началото на месец септември миналата година, от бензиностанция в Перник били откраднати две бутилки уиски. След подаден сигнал в полицията и предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на деянието е 44-годишен перничанин, познат на полицията и осъждан няколко пъти за извършени тежки умишлени престъпления. Задържан е за до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор и ще му се иска постоянен арест.

Кражба от голям магазин е разкрита от служители на Второ РУ.

На 12 април тази година, в полицията бил подаден сигнал за откраднати градински инструменти от хипермаркет в пернишкия кв. „Църква“ Органите на реда предприели оперативно-издирвателни действия в резултат на който е установено, че извършител на деянието е 35-годишен перничанин. Мъжът е направил самопризнания и е възстановил стойността на откраднатите вещи. Материалите по случая са изпратени на Районна прокуратура с мнение за прилагане на чл. 218 от Наказателния кодекс.

Коментари

коментара