КОМПЛЕКСАРИ и потенциални УБИЙЦИ! Надрусани с кокаин и амфети младежи се пистят с Ауди и БМВ-та из Перник

Снимка: vestnikpriatel.com

Надрусани младежи се качват зад волана подкарват Ауди, Мерцедеси и БМВ-та с мръсна газ из Пернишко. Кокаин, амфетамин, марихуана са най-често срещаните стимуланти, от които се възползват момчета и момичета преди да седнат зад волана на колите си. Към това прибавяме и нерегистрираните мотори, които хвърчат като обезумели по села и градове.

Резултатът е ясен – и все по-често фатален. Спасение няма нито от гроба, нито от затвора, но покрай причинителите на катастрофи страдат и невинни. 

Има ли спасение от опасните шофьори?

19-годишен перничанин е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ след употреба на наркотични вещества. Младежът бил проверен на 19 май, около 22, 40 ч. в центъра на областния град. Тестът му за наркотични вещества отчел положителен резултат за кокаин. Дал е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

20-годишен жител на пернишкото с. Рударци е задържан за шофиране на лек автомобил „Ауди“ след употреба на амфетамин. Младежът бил проверен на 20 май, около 03, 37 ч. в пернишкия кв. „Калкас“. Дал е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Отново след употреба на амфетамин е управлявала лек автомобил „БМВ“ 24-годишна жена от пернишкото с. Студена. Проверена е на 20 май, около 15, 00 ч. в селото. Дала е кръвна проба за химичен анализ и е задържана за до 24 ч. с полицейска заповед.

20-годишен жител на радомирското с. Кленовик е задържан за управление на мотоциклет, който не е регистриран по надлежния ред в Р. България. Младежът е проверен от полицейски автопатрул на 20 май, около обяд в селото. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. Работата по документиране на случаите продължава.

Мотоциклет, шофиран без регистрационни табели е установен от служители на Първо РУ
На 21 май, около 22, 15 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за движещ се мотоциклет без регистрационни табели, който се ударил в лек автомобил „Сузуки“. Това се случило в пернишкия кв. „Димова махала“. Пристигналите на място полицаи установили мотоциклета и реализираното пътнотранспортно произшествие, но водачът на мотоциклета не бил установен. Предприети са действия за издирването му и е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментара