Шефът на полицията в Перник се среща с трънчани по селата: липса на транспорт, зареждане на храна и лоши пътища са част от проблемите на хората

Малките населени места в община Трън бяха посетени от полицията през месец април 2023 г

Мобилни екипи от областната дирекция на МВР в Перник обходиха крайграничната община – Трън през месец април. В някои от инспекциите участва и директорът на ОД на МВР старши комисар Павел Млеканов.

Срещите се осъществяват по предварително обявен график и са насочени към превенция на битовата престъпност в малките населени месата.

Днес бяха посетени селата Ездимирци, Банкя и Врабча. Кметовете на населените места и жители в тях поставиха въпроси от битов характер. Липсата на транспорт и зареждане с хранителни продукти са основните тревоги на хората. Също така местните споделиха, че не се подържат пътищата до населените места, което затруднява придвижването им и на обществен транспорт.

В рамките на месеца са проведени срещи с населението и кметовете на селата Велиново, Милкьовци, Глоговица, Мракетинци, Филиповци, Бутроинци, Неделково, Лялинци и Парамун. И там проблемите са сходни, като на някои места е затруднено и водоснабдяването.

Изнесените проблеми не са от компетентността на МВР. Полицията обаче ще съдейства, като ги постави пред съответните институции.

Всички местни управници разполагат с директна телефонна връзка с полицейския инспектор, който обслужва района, а също и с дежурната на районното управление. Превантивно се подават сигнали, които спомагат за добър обществен ред и сигурност на населението.

Коментари

коментара