Двама ПЕРНИЧАНИ в ТОП 5 на баскетболистите в България

По двама баскетболисти на Миньор 2015 и Ахил, както и един на Хебър попаднаха в Идеалната петица на Финалната четворка в турнира за Купата на ББЛ. Мачовете от нея се проведоха през уикенда в зала „Фестивална“ във Видин.

Очаквано, сред най-добрите е избраният за MVP на турнира Христо Гатев. 37-годишният състезател завърши с 21 точки и 8 борби при победата на Миньор 2015 срещу Ахил на финала, а само точка го раздели от дабъл-дабъл при драматичния успех срещу Хебър на полуфиналите – 9 точки и 10 борби.

Ключов принос за триумфа на отбора от Перник имаше и неговият съотборник Георги Бързаков. Той се отчете с 30 точки и 6 борби срещу състава от Пазарджик, а срещу Ахил завърши с 20 точки и 13 борби.

Един от лидерите на Ахил Георги Кучков също заслужи безапелационно мястото си в Идеалната петица, след като избухна с 49 точки и 6 борби при победата срещу Хасково в първия мач. На финала срещу Миньор пък той завърши с 22 точки и 6 асистенции.

Силното представяне на Ахил бе и благодарение на Йордан Кирилов, който доближи трипъл-дабъл в първия мач на отбора му – 7 точки, 12 борби и 11 асистенции, а в срещата за трофея записа 27 точки и 8 борби.

Топ 5 допълва центърът на Хебър Христо Бъчков. Той направи впечатляващ дабъл-дабъл от 29 точки и 17 борби на полуфинала с Миньор 2015, но само отборът му отстъпи с точка на своя съперник./sportal.bg

Както вече писахме, Миньор 2015 е новият носител на Купата на ББЛ. На финала в турнира през този сезон тимът се наложи над състезаващия се в ББЛ Б група тим на Ахил с 90:79 .

Още по темата ВИЖТЕ ТУК

Коментари

коментара