ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ: Миньор 2015 е новият носител на Купата на ББЛ

Миньор 2015 е новият носител на Купата на ББЛ. На финала в турнира през този сезон тимът се наложи над състезаващия се в ББЛ Б група тим на Ахил с 90:79 в зала „Фестивална“ във Видин. Победителите водеха през целия мач, на моменти и с 24 точки и въпреки че пропиляха голяма част от преднината си, удържаха натиска на опонента си в края.

Любопитното е, че старши треньор и на двата отбора е емблемата на българския баскетбол Георги Младенов, който днес обаче бе начело на Ахил, а тимът от Перник бе воден от Милен Дудев, както и в последните мачове.

Турнирът за Купата на ББЛ се проведе за четвърта година, като до момента трофеят е печелен още от Хебър, Спортист Своге и Балкан -2.

Миньор 2015 започна мача със серия от 7:0, а след много силни изяви в подкошието, за малко повече от пет минути разликата вече бе двуцифрена. Играта продължи кош за кош, а след първата част тимът бе напред с 27:15. Отборът от Перник продължаваше да доминира и през втория период и на почивката се откъсна с 52:32 след 16 точки на Христо Гатев. Ахил пък разчиташе основно на Георги Кучков, отбелязал 14.

Столичният тим стартира второто полувреме със серия от 7:0, като повече от пет минути съперникът не успяваше да се разпише. Разликата продължи да пада и след тройка със сирената на разигралия се Йордан Кирилов, преди последната част отборът му намали за 57:67. Ахил продължи да държи под напрежение опонента си и в оставащото време и на няколко пъти се доближаваше на 7-8 точки, но така и не стигна до пълен обрат.

Христо Гатев бе най-резултатен за победителите с 21 точки, като овладя и 8 борби. Георги Бързаков направи дабъл-дабъл от 20 точки и 13 борби, Драгомир Енчев има 13 точки и 8 борби, с 12 точки е Милен Дудев, а 10 добави Георги Дамянов.

За съперника Йордан Кирилов завърши с 27 точки и 8 борби, Георги Кучков има 22 точки, с 11 е Калоян Славев, пише bgbasket.com.

Коментари

коментара