ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ПЕРНИК СТАНА ЗА ПРИМЕР: Пръв в България започна работа с изкуствен интелект, спести седмици работа за секунди

Новината на сайта „За Перник“ за областния управител Людмил Веселинов, който за първи път използва в работата си изкуствен интелект, обикаля днес националните медии и телевизионни студия. 

Людмил Веселинов стана за пример като в качеството си на областен управител на Пернишка област приложи изкуствен интелект в администрацията. Той изпрати първото официално от иниституция писмо изцяло написано от изкуствен интелект. Писмото е до министъра на земеделието и е доса съдържателно, като се дават примери и от различни държави. А написването му е спестило време на областна администрация, като с това е доказало, че изкуствения интелект може да бъде изключително полезен и ефективен, ако бъде въведен в административните услуги.

Изкуственият интелект може да помогне за автоматизиране на рутинните задачи и да освободи ресурси за по-важни и стратегически задачи, което е от голяма полза за държавните институции и гражданите, които те обслужват.“ – казва пред ZaPernik.com Людмил Веселинов.

 

Коментари

коментара