Прокуратурата ПОДПУКА шофьора блъснал три коли в Радомир, бил ПИЯН ДО КОЗИРКАТА

Снимка: Илюстративна

В Районна прокуратура – Перник са постъпили материали за образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК – управление на МПС след употреба на алкохол.

Наказателното производство е образувано след подаден сигнал за водач на лек автомобил „Мазда 6“, който е ударил в района на гр. Радомир друг автомобил и не спрял. След като бил последван от водача на ударения автомобил, Маздата продължила в посока с. Червена могила, където последователно ударила още две спрели превозни средства. Шофьорът отново продължил, този път към с. Друган, където бил спрян от органите на полицията.

Установено е че той е петдесет и шест годишен мъж от гр. Радомир. При направения му тест за употреба на алкохол с техническо средство е установена концентрация 2,29 промила, поради което е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Освен причинените материални щети, при произшествията не са пострадали граждани. На водача е взета за анализ и кръвна проба. Разпитани са свидетели, от Сектор „Пътна полиция“ е поискана справка за нарушителя.

Установяват се причинените материални щети, разследването продължава, с оглед евентуално привличане на извършителя и за пътно хулиганство по чл. 325, ал. 3 от НК.

Повече иформация за случая, можете да видите тук: 

ЗАСТИГНА МЕ С КОЛАТА И МЕ УДАРИ, видях майка си на тротоара и си помислих най-лошото: СВИДЕТЕЛИ РАЗКАЗВАТ за ужаса на пътя с пияния шофьор от Радомир, който ПОМЕТЕ ТРИ КОЛИ с бясна скорост

Коментари

коментара