НОВИЯТ ДОМ на убиеца от Перник Илиян Тодоров най-вероятно ще е Пловдивския зандан

Върховна прокуратура през Министерството на правосъдието поиска екстрадицията на Илиян Тодоров, издирван за излежаване на присъда за убийството пред дискотека „Соло“ , който бе задържан в Узбекистан след 10-годишно укриване. 

Стана ясно, че миналата седмица Тодоров се е опитал да напусне Ташкент, през летището в узбекистанската столица с фалшив паспорт и това е станало повод за задържането му, пише Трафик Нюз.

Тъй като последната адресна регистрация на Тодоров е в град Пловдив, присъдата на убиеца е била изпратена в Окръжна прокуратура Пловдив, която близо 10 години го издирва.

Тодоров не е живял никога в Пловдив, но е посочил като адрес за призоваване адреса на баба си и дядо си. По тази причина, когато той бъде доведен в България, той ще излежава присъдата си в затвора в Пловдив.

Самата процедура обаче ще отнеме доста време, смятат магистрати. На този етап не е ясно кога Тодоров ще бъде доведен в България, тъй като предстои в Узбекистан да отговаря за фалшивия си паспорт.

Междувременно трябва да бъдат преведени всички документи и изпратени в Ташкент. Там съответните съдебни инстанции трябва да разгледат искането на българските власти.

Между България и Узбекистан има подписан договор за двустранно сътрудничество, така че вероятно перничанина ще излежи доживотната си присъда в български затвор.

Коментари

коментара