ВАЖНО РЕШЕНИЕ ЗА ПЕРНИК: Ще има ли скоро кръгово на светофарите при кв. Иван Пашов?

Ново кръгово кръстовище ще бъде изградено между  кварталите Твърди ливади, Хумни дол и Иван Пашов –  при светофарите на бившата сграда на  Стоматологията в Перник.

На предстоящата общинска сесия съветниците на Перник предстои да вземат решение за старта на проекта.

Въпросното кръстовище от години е проблемно, тъй като поради увеличения автомобилен трафик ежедневно стават задръствания в час пик.

„За този проект парите бяха отпуснати по време на последното правителство на партия ГЕРБ“ – каза председателят на общинския съвет в Перник Денислав Захариев. Той уточни, че на сесията ще бъде представен проекта за изграждането на кръговото от фирмата, спечелила обекта.

„Надявам се да се получи една ползотворна дискусия, да се вземат добри решения и тази тапа, която се образува след толкова години да бъде отпушена в този район, следствие бъдещото изграждане на кръговото движение“, каза още Захариев пред канал Струма.

На същата общинска сесия съветниците на Перник ще гласуват и това дали да бъде преведена сумата от 30 000лв. дарение от община Перник за пострадалите при смъртоностните земетресения в Турция и Сирия.

Повече по темата прочетете ТУК.

Коментари

коментара