Перник на помощ! Даваме пари на пострадалите от земетресението в Турция

Перник, град ударен също от земетресение през 2012 година ще дари 30 000 лева на пострадалите в Турция. Това научи първи ZaPernik.com.

Предложението ще бъде внесено от Общински съветници, сред които председателя на Общински съвет Перник Денислав Захариев.

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров е категоричен, че Перник трябва да помогне на бедстващите в земетресение. „Ние помним ужаса от земетресението в Перник. Няма да оставим нашите съседи. Макар и с малко, ще се включим със сума от Общинския бюджет на града, за да помогнем на бедстващите. Хората също помагат с SMS-и и включвайки се в дарителски кампании„, обяви кмета на града.

Очаква се гласуването на сумата да стане до дни на заседание на Общинския съвет в Перник.

Перничани има много сърцати хора. Каквото можем ще съберем и изпратим на пострадалите. Съпричастни сме с тях и голямата трагедия, която сполетя Турция и Сирия. Това е световна трагедия. Перник ще бъде един от първите градове в България, които ще се притече на помощ на съседите ни, според наличните възможности. „, каза председателя на Общинския съвет в Перник Денислав Захариев.