Откриха СУРВА както никога досега

Откриването на тазгодишния Международен фестивал на маскарадните игри СУРВА 2023 накара всички перничани да се гордеят с града си, а гостите да немеят пред зрелището пред очите им, видя zaPernik.com.

Всички са категорични – тази година откриването на маскарада е било повече от уникално. То бе предавано и на живо в Интернет, а заснемането също беше на ниво.

На събитието присъства и президентът на България Румен Радев, който лично се убеди с очите си колко силна е връзката с древните традиции в Перник. Неговото слово можете да видите ТУК.

„Насладете се на магията на Сурва. Който не е идвал досега на фестивала, утре ще изпита нещо невероятно, ще я пренесе във своите семейства, а догодина ще дойде пак в нашия град“, – каза кметът на Перник Станислав Владимиров преди на сцената да лумне огъня на Сурва.

„Анимацията е на световно ниво. Поздравления за организацията“, „Ебаси зарята“, „Уникално откриване“, „Дори да съм извън страната точно такива моменти ме карат да се върна обратно макар и да не мога тази година ще ви гледам и подкрепям онлайн!“

– са само част от коментарите в интернет.

С една дума – всички са в еуфория от старта на фестивала.

Откриването на фестивала можете да видите ТУК

Коментари

коментара