Областният управител на Перник проговори за Гери-Никол

Поп певицата Гери-Никол снима клип с бял кон в сградата на Минна дирекция. Перничани са в шок, повечето чакат с нетърпение клипа, но има и такива, които критикуват. Потърсихме областния управител на Перник, който последните месеци е като новоизгравяща звезда на политическия небосклон в Перник Людмил Веселинов да обясни повече.

Г-н Людмил Веселинов, сградата на Минна дирекция в Перник откакто я поехте с кмета Владимиров, стана най-обсъжданото нещо в града. Включително последните няколко часа след като гръмнахме новината, че певицата Гери-Никол снима клип в нея с кон. Може ли да дадете повече информация за този клип?

– Разбира се. Както казах преди пред сайта Ви, сградата става все по-прекрасна. В нея всяка седмица се случва нещо ново. Залите оживяват. Кабинетите са уникални. Тази сграда е огромно богатство на перничани и вече е публична.

Кажете за Гери-Никол?

– Гери-Никол поиска да направи видеоклип на новата си песен в сградата на Дирекцията. С нея дойде екип, който снима световни видеопродукции. Нестандартното, което тя има като концепция в клипа си е решението да вкара един много бял расов кон в клипа. Всичко се случваше при невероятно ниво на професионализъм и внимание към сградата.

Появиха се някои негативни коментари във Фейсбук относно това, че Минна дирекция не била конюшна и обор, че да влиза кон.

Негативните коментари са очаквани. Ние знаехме, че с появата на Гери-Никол ще стане скандал и търсехме това. Тя е една от най-обичаните от младите хора певици. Именно, благодарение на тези коментари сградата ще стане още по-популярна. 99% от младите хора не са влизали прекрасната сграда на Минна дирекция. Сигурен съм, че когато излезе клипа на яве, всички подрастващи ще искат да си направят снимки там, където Гери-Никол е снимала. Тази сграда ще се обживее. Това е една от най-красивите сгради в България, а мнозинството перничани, особено по-младите не са се разхождали никога из коридорите й.

А решението за коня?

Това е решение на снимачния екип на Гери-Никол, което ние одобрихме. За хората на изкуството дори това решение не е новост. Има доста филмови продукции и музикални клипове с подобно решение. В хита на Тейлър Суифт, която е една от най-големите певици света има няколко коня, не един в подобно, дори много по-луксозно помещение.

Имаше ли щети от участието на коня? някои пишат, че плочките можело да се счупят?

Конят не успя да счупи плочките на Дирекцията за разлика от бившите работници на мината. Екипът на Гери-Никол работи много професионално. Това са хора с име, снимащи продукции на световно ниво. Включително няколко пъти снимали видеоклипове в същата сграда на Минна дирекция Перник. Изключително популярните и по радио Фреш и в цял свят Years&Years също снимаха клип в Минна дирекция. Клип номиринан за световна музикална награда.

Очаквате ли още скандали около клипа на Гери-Никол, когато излезе в публичното пространство?

Добре са дошли. Това в шоубизнеса са нормални неща. Младите перничани ще влязат и ще залеят социалните медии със снимки на местата, които Гери-Никол е снимала, веднага щом отворим сградата. Сигурен съм в това. Очаквам още много музикалин и филмови звезди да снимат в нея. Защото това е една от най-хубавите сгради в България.

Картина за 1 милион лева е изложена на входа на Минна дирекция?

Уникална картина! Шедьовър! Тази картина трябваше да бъде в Народното събрание, беше уговаряна за там, но дойде в Перник. Благодаря на собственика й Лаврен Петров от галерия „Лоранъ“. Аз съм човек, който се занимава с изкуство  през целия си живот. Перник има нужда от изкуство. И откакто излезе материала Ви за картината много млади хора идват с децата си, за да я гледат, въпреки, че сградата още не е отворена.

Да очакваме ли още изненади по Дирекцията?

Да, не искам да говоря предварително, но се опитваме с кмета да направим нещо наистина много смислено и ценно за града. Сградата изумява! Топ архитекти на България идват да я разглеждат. Това е една от най-красивите сгради в България и на Балканите.

Какво ще кажете на критиците?

Те са част от успеха. Ние гледаме напред, тяхна работа е да критикуват. В днешното време без критика, няма популярност. Нека тази сграда заслужено стане една от най-известните и обсъждани сгради в Балканите. А съдържанието,с което ще се опитаме да я изпълним, надявам се да привлече много туристи в града ни. Да – започваме с Гери-Никол и се надявам да завършим с най-ценното от българското изкуство, събрано тук. И работя за това.

Пуснахме снимка на Гери-Никол с Вас от кабинета Ви, под палтото гола ли беше? Имаше ли нещо по-пикантно между Вас?

Това са Ваши интерпретации, които дори не си струва да се отговаря. Ваше право е да коментирате, но е далеч от мен тази тема.

Хората се вълнуват?

От какво? Гери-Никол дойде при мен, за да благодари за оказаното съдействие в паузата на снимките на две от сцените. Под палтото не е моя работа да знам как е облечена, това е несериозно, да сменим темата, моля…

Каза ли нещо Гери-Никол за Перник?

Да, сподели ми, че е от Варна, но каза, че много й харесва Перник. Екипът с който работят знаят, че града се развива към по-добро.

Перник не е имал толкова деен областен управител. Това е най-често срещания коментар по Ваш адрес. Спрягат ви като бъдещ депутат или кмет…?

Аз просто си върша работата. Не се пестя. Работя според разбиранията си и закона и се стремя това, което правя да остане в историята и след мен. Господ помага, благодаря на хората също, Перник се променя към по-добро. /zaPernik.com

Коментари

коментара