Областният управител на Перник РАЗМАХА ВИНКЕЛ срещу шефа на ВиК Перник, заради ПОСКЪПВАНЕТО на водата

Областният управител на Перник РАЗМАХА ВИНКЕЛ на живо в ефира на БНТ срещу шефа на ВиК Перник. Причината, че от водното дружество искат да увеличават цената на водата с цели 30%, видя zaPernik.com. Ешкънът се разигра навръх Никулден.

„Категорично съм против увеличението на водата в Перник. Хората помнят водната криза в града. Не случайно нося този винкел – символ на протестите в Перник. Нека не прекаляваме с доверието на хората. Нищо не се промени от отзи случай с водната криза – ВиК дружеството не направи никакви подобрения в мрежата, няма инвестиции, не направи нищо, за да подобри стандарта си, хората да ползват качествена услуга“, ядоса се областния управител на Перник Людмил Веселинов в ефира на БНТ.

„Когато се подобри услугата, тогава може да се вдига цената на водата“, категоричен е областния управител, държейки винкел в ръката.

„Миналата седмица ми звънят от ЧЕЗ-Електрохолд, че дружеството ВиК Перник е натрупало задължения. Те заплашват със спиране на тока. Какво следва?“, пита областния управител.

„Село Расник бедстваше. Десетки села бедстваха без вода. Няма качество на услугата. Всичко, което зависи от мен като областен управител, а аз съм от няколко месеца областен управител, ще съм против водата да поскъпва с такива проценти“, беше безпощаден новия областен управител на Перник.

„Да има такива натрупани задължения към ЧЕЗ. Те са за септември и октомври месец. В периода , в който се обадиха на областния управител имаше задължения и за месец август“, призна шефа на дружеството Борислав Иванов.

Коментари

коментара