Областният управител на Перник СКОЧИ срещу лакомото 30% увеличение на водата в града! Направи РАЗКРИТИЯ за некадърното „ВиК“

Областният управител на Перник ще върне за преразглеждане 30-процентното уваличение на водата, което ВиК Перник поиска от своите абонати, научи ZaPermik.com.

Както стана ясно от водоразпределителното дружество в Перник обявиха възможността за близо 30% поскъпване на водата на абонатите. Според управителят на ВиК Перник Борислав Иванов поскъпването е неизбежно и е свързано с драстично увеличените на разходи в работата на дружеството.

По този повод ZaPernik.com се свръза с областния управител на Област Перник Людмил Веселинов за коментар.

„Прочетох в медиите, че ВиК Перник е обявило, че водата в Перник ще поскъпне с 30 процента, защото всичко в държавата поскъпвало. Само ще кажа, че ще гледам това да не се случи. ВиК Перник е едно от най-лошо работещите държавни предприятия в България, то е с огромни задължения. Миналата седмица от ЧЕЗ ми се обаждаха, за да ме предупредят, че не си плащали тока и могат да ги изключат. ВиК Перник не прави нужните подобрения по мрежата си. Много е лесно само да прибираш парите на гражданите, а в замяна да не даваш качествен продукт“, ковентира Веселинов.

По думите му най-вероятно увеличение на водата може да има. Но то не може да бъде с 30 %, което е най-голямото за страната.

„Аз съм на принципа, който не работи добре, да си ходи. Не е лошо министерството да помисли за ново ръководство на ВиК в Перник, щом това видимо не се справя. 
ВиК Перник е некадърно да напише дори бизнес плана си, който да бъде приет от КЕВР. Именно в този бизнес план ще бъде залегнала новата цена, която дружеството иска. Аз съм против увеличението на цената на водата да бъде с 30 %“, заключи областния управител Людмил Веселинов.

Коментари

коментара