ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС! 13-то ОУ – деца, учители и родители – отидоха на крак до село Богдан, за ДА ДАРЯТ надежда на бедстващите преди Коледа

Броени дни преди Коледа ученици, учители и родители от 13-то ОУ в Перник направиха страхотен жест за пострадалите от наводненията в карловското село Богдан. Те не само събраха 1080лв. дарения, огромно количестно дрехи, обувки и ученически пособия за бедстващите там деца, но и самите те отидохо на място да им ги дадат и вдъхнат любов, надежда и кураж. Ето какво разказаха пред ZaPernik.com от училището:

Магията на Коледа кара хората да бъдат добри. Състраданието и милосърдието са част от зараждащите се чувства, които обхващат сърцата на нас – човеците – с наближаването на празничните дни.

Затова се радваме да споделим как добротворството на ученици, родители и учители от XIII ОУ „ Св.св. Кирил и Методий“стопли сърцата на единадесет дечица от карловското село Богдан и върна вярата в доброто на техните родители.

Във връзка с тазгодишния призив на много пернишки училища към родителите
„ Вместо букети – пари за наводнените райони в Карловско“ бяха събрани 1080 лв. от родители и ученици. По инициатива на Ученическия съвет решихме да не изпращаме парите по банков път, а да потърсим на място хората, които се крият зад обявените банкови сметки.

Така се свързахме с г-жа Дарина Тодорова от с. Богдан, която координира събраните средства и участва в разпределянето на помощите в пострадалите райони. Учениците от цялото училище, съвместно със своите родители и учители, организираха акция за набиране на дрехи, обувки и ученически пособия. Всички се включиха с много жар и ентусиазъм и за няколко дни се събраха огромно количество помощи за хората от с. Богдан.

Учениците ни изработиха коледни картички и ги надписаха с любов и с пожелания за надежда до своите връстници от пострадалото село. Така малката искрица съпричастност, зародила се в сърцата на отделни деца, прерасна в лавина от емоции на хората ,които решиха да се включат в това благородно дело и да припомнят на бедстващите деца, че добрината и милосърдието не са забравени ценности.

Специални благодарности на г-н Емил Георгиев от Обществения съвет на XIII ОУ, който осигури необходимите средства за пътуването ни до с. Богдан.

Ученици, учители и родители посетихме карловското село и се запознахме с добрите хора, чиито домове са отнесени от потопа през септември. За нашите дарители беше много важно да се срещнем със засегнатите деца, защото им оставихме не само събраните средства и помощи, но и частичка от своята вяра, че всичко, което са преживели, ще отмине. Уверихме ги, че ще останат добрината и надеждата, които се опитахме да им подарим, да стоплим душите на пострадалите хора и да припомним, че човеколюбието и състраданието са живи и в нашето забързано ежедневие.

Благодарим на всички, с чиято помощ се опитахме да дадем кураж и вяра на децата от с. Богдан!

YouTube video

Коментари

коментара