Денислав Захариев от ГЕРБ: Ще има протести, ако Минна дирекция не стане на хората

В понеделник Общинският съвет на Перник се събира, за да реши позволява ли на кмета на Перник Станислав Владимиров да участва на обявения публичен търг на НАП за закупуване на сградата на Минна дирекция в Перник. Разговоряме с общинския съветник и лидер на ГЕРБ Денислав Захариев, за да видим как е настроена най-голямата партия в ОС и да видим дали ще мине решението.

Господин Захариев, в понеделник се сформира извънредна сесия на Общински съвет Перник по повод сградата Минна дирекция. Може ли да дадете повече информация?

Има внесена докладна от кмета на Перник, с която той иска Общинския съвет да го упълномощи да участва в търг за закупуване на сградата. Моето лично мнение е, че това действие е правилно и Общински съвет Перник следва да упълномощи кмета за тези действия, както е правилно държавата в пълен обем да съдества финансово на местната власт, в лицето на кмета, за да може сградата да стане част от общинската собственост и да намери своето ново развитие в Перник.

Групата на ГЕРБ Перник ще разреши ли на кмета Владимиров да участва в търга?

Групата ще има сутринта извънредно събрание, в която ще се сформира крайното ни мнение, но от предварителните ни разговори, ще подкрепим докладната в този вид. Като група ще настояваме държавата да подпомогне финансово закупуването на сградата на Минна дирекция. Това е правилно, защото преди години знаем, че държавата допусна тази сграда да премине в частни ръце. Сега дойде време тази историческа грешка и несправедливост към Перник да бъде поправена и държавата дължи това на перничани.

Огромен публичен отзвук имаше в Перник, събраха се 10 000 подписа от хората на Перник само за няколко дни с искане сградата да стане публична…

Да, перничани са обединени в тази кауза. Има много подписи и на наши членове и симпатизанти. Хубаво впечатление правят действията между кмет и областния управител, който също показа огромна активност по казуса с Минна дирекция. Надявам се, че в понеделник Общинския съвет ще бъде единен и всички местни власти ще излезем обединени и държавата ще поправи грешката си по адрес на величествената сграда на Минна дирекция.

Какво може да стане, обаче ако Община Перник не успее да срещне разбиране на национално ниво за подкрепа?

Може да преминем към гражданско неподчинение и протести и вярвам, че тази феноменална сграда ще бъде собственост на града.

Коментари

коментара