Скандални нередности разкри проверка в Дома за деца в село Дрен

Както вече писахме, в Центъра за настаняване от семеен тип  в село Дрен хора алармираха за нередности, а из селото са разлепени листчета с призив за остраняване на директорката. 

Сигналите са подадени от дарители на Дома, които незнайно защо са били спрени да направят някои подобрения на условията, в които живеят децата без дом и семейство. Наяве изплуват и конкретни примери за недоборо отношение към обитателите на дома от персонала и от директорката.

Именно заради това областният управител на Перник Кирил Стоев се самосезира и инициира проверка  за случващото се в Дрен. Разбра се, че такава проверка тече и по инициатива на омбудсмана на Република България.

Разбрахме, че по случая вече има три изготвени доклада – от Община Радомир, от Агенцията за надзор на социалните услуги и от Омбудсмана.

Към днешна дата вече са готови резултатите от проверката на иниституциите, които са констатирали не едно и две, а редица груби нарушения, погазващи правата на децата от Дома.

Резулатите ще бъдат изнесени днес, 13-ти юли, на извънреден брифинг с медиите от областния управител Кирил Стоев в Областна администрация Перник.

Очаквайте продължение, следим темата. 

ОЩЕ ЗА ДРЕН: 

Разказ до ZaPernik.com: Какво се случва с децата от дома за настаняване в село Дрен?

Жесток скандал зрее в дома за сираци в село Дрен, пребито момиче подложено на тормоз

16-годишното момиче от дома в Дрен – пребита зверски от две момчета заради пакетче семки

Двете тормозени момичета от Дома в Дрен – под полицейска закрила

Деца от Центъра в село Дрен ще учат дистанционно с нови лаптопи

Участници от „Фермата“ направиха дарение за децата от Дома в село Дрен