LEGION-RUN: Боби от Игри на волята води легионерите в Перник – СНИМКИ

LEGION-RUN Легион Рън

Борис от риалити предаването „Игри на волята“ е водещ на събитието LEGION-RUN, което се провежда в момента в Перник, разбра ZaPernik.com.

Припомняме, че Боби е рекордьор на Гинес и влезе в един от сезоните на Игри на волята от отбора на „жълтите“.

Днес той подгрява и надъхва над 4000 души в зрелищната надпревара, която се провежда за първи път на територията на Перник – на мотопистата в кв. Мошино.

Рекордьорът на Гинес  и водещ Борис се засне и с един от виновниците Легионът да се проведе именно в Перник тази година – секретарят на общината Мартин Жлябинков:

Участниците минават по трудно трасе с препятствия и подобно на римските легионери са разделени по групи. Трасето е с дължина 5 километра, и по него са изградени общо 25 препиятствия.

Катерене с въже по отвесна стена, ледена вода, кални препятствия, въжени стени, пълзене под бодлива тел и още много предизвикателства очакват днес участниците в най-голямото събитие от този тип.

Капацитетът на спортното предизвикателство е 4200 човека – това е така, защото оригиналния римски легион се е състоял от същия брой бойци. През всеки 20 минути се пуска една вълна от 240 души, които пък отговарят на римските кохорти.

Досега LEGION-RUN се е провеждало в общо 12 държави, като винаги е оглавявало топ 3 на най-големите събития, казват организаторите.

Гледането е безплатно, а зрелището си заслужава – така че, идвайте!

Море от коли и хора, пълна лудница! По данни на полицията на събитието са се събрали над 3500 коли и близо 5000 души:

ВИЖТЕ ОЩЕ ВИДЕО ТУК

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

LEGION RUN: Зрелищно събитие с 3000 участници за първи път в Перник

Над 4000 души мерят сили в най-голямото зрелище – LEGION-RUN утре в Перник

 

Коментари

коментара