Треньорът на СК Боец Венелин Анков избухна заради побойника от Перник: Спрете да петните нашия спорт!

Треньорът на Спортен клуб Боец – Перник излезе с позиция относно скандалът около побойника Васил Михайлов, видя ZaPernik.com.  Според Венелин Анков спортът кикбокс неправилно се спряга по отношение на подсъдимия вече агресор, който раздава улично правосъдие с юмруци из Перник. Анков подчертава, че въпросният младеж е бил шампион по таекуондо и никога не е бил на държавно първенство по кикбокс.

Ето и пълното изявление на Анков по въпроса:

„Тъй като получих много обаждания и запитвания, във връзка със случая Васил Михайлов е време да внеса малко яснота публично. Като треньор и председател на СК ‘БОЕЦ“-ПЕРНИК заявявам следното.
Васил Михайлов, никога не е бил състезател на спортен клуб по Кикбокс и Муай Тай „Боец“-Перник, никога не бил картотекиран, не е играл под флага на нашия спортен клуб и не е тренирал при нас. Васил е идвал за спаринг тренировки и нищо повече. Васил Михайлов има над 20 състезания по ТАЕКУОНДО АЙ ТИ ЕФ , над 3 състезания по БОКС И САМО ДВЕ РЕПУБЛИКАНСКИ СЪСТЕЗАНИЯ ПО КИКБОКС.
НИТО ЕДНА МЕДИЯ ВЕСТНИК И САЙТ НЕ ГО НАРЕЧЕ ТАЕКУОНДИС ИЛИ БОКСЬОР, НО КИКБОКСЬОР ДА!
ВАСКО МИХАЙЛОВ НЯМА НИТО ЕДНО ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КИКБОКС В РИНГОВ СТИЛ(ФУЛ КОНТАКТ) И ТОЙ Е ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И КИКБОКСЬОР.
НИТО ЕДИН НАШ СЪСТЕЗАТЕЛ НЕ Е РЕЦИДИВИСТ И ПОБОЙНИК. ВСИЧКИТЕ НИ СПОРТИСТИ ЗАВЪРШИЛИ УЧИЛИЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ ВЪВ ВИСШИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ.
СПРЕТЕ ДА ПЕТНИТЕ НАШИЯ СПОРТ!!!“

Васил Михайлов всъщност е спортист на СК по таекуон-до „Василена“. От клуба обаче очевидно нямат и намерение да се разграничат от действията на своя шампион и възпитаник.
А ZaPernik.com пък няма намерение да толерира и публикува повече новини за този клуб.

Защото, както са категорични спортистите: Спортът е възпитание, достойнство и принципи.

Коментари

коментара