Пета година строят църква в град Батановци

църква батановци
Снимка: Фейсбук

В продължение на пет години жителите на град Батановци със собствени усилия и с помощта на дарители изграждат свой църковен храм. Макар и не с бързи темпове на частен блок, строежът все пак напредва с доброволния труд и усилия на няколко жители на градчето.

От вчера продължава работата по новостроящия се храм, съобщи кметът на град Батановци Радослав Петров. Той зарадва батановчани с добри новини:

„Благодаря на фирма, „Топ мар строй“, на всички момчета от фирмата Влади, Боби, Пламен, Кристиян, Веско, Тони, хора от Батановци милеещи за града, напълно за тяхна сметка ще декуфрират кофража който е останал. След тях в понеделник влиза фирмата на Петър Първанов, „Еспи груп“ да довършат купола, след това съм намерил фирми, които за тяхна сметка ще поставят дограмата и цялото окабеляване и инсталация.
Съвсем скоро и Софийска Света митрополия, ще продължат и довършат изграждането на храма“, каза кметът.

църква батановци
Снимка: Фейсбук

Междувременно Сурвакарската група на град Батановци също продължава и кампанията по набиране на средства за довършване на храма.

„Благодаря на всички, заедно съм убеден че съвсем скоро всички заедно ще се поздравим с нов храм.Благодаря Ви!“, писа кметът Радослав Петров.

църква батановци
Снимка: Фейсбук

 

Коментари

коментара