Шефът на ТЕЦ-а в Перник Ясен Кацаров: Започва големият ремонт. Важно е да посрещнем подготвени зимата

„Топлофикация Перник отложи ремонтите максимално дълго, но те са неизбежни, ако искаме да влезем в отоплителния сезон подготвени и подсигурени. След 2 седмици започваме големият ремонт. Важно е да посрещнем подготвени зимата“ каза Ясен Кацаров от Топлофикация Перник.

Преди седмица в изпълнение на законовото изискване за уведомление поне 14 дни преди началото на ремонтните дейности, от Топлофикация Перник обявиха, че планират спиране на топлоподаването на територията на целия град от 2 август до 4 септември.

„Ремонтът ще е по-дълъг, защото ще се съсредоточим върху модернизацията на хладилния цикъл на пети турбогенератор, което изисква време. Съръжението е основната мощност за производство на енергия на Топлофикация Перник.
Планираните дейности включват подмяна на нагревни повърхности на котлите, ремонт на съоръженията за пречистване на димните газове, както и обновяване на участъци от топлопреносната мрежа“, каза изпълнителният директор Кацаров.

Топлофикация Перник ще чества тази година 70 години от създаването си и изпълнителният директор обърна внимание, че именно обновлението на остарялата топлопреносна мрежа е сред основните направления, в които от дружеството са насочили внимание и най-вече усилия през последните години.

„В наш интерес е да работим без прекъсване, но в интерес на поддържане на високото качество на нашите услуги, имаме задължението да подменяме проблемните участъци“, каза Кацаров.

Според изпълнителния директор на Топлофикация Перник, колкото по-усилено се работи по ремонтите и обновлението през топлите месеци, толкова по-кратки и редки ще бъдат авариите през цялата година.

„Моля всички абонати да подходят с разбиране към нас и да не ни съдят за това, че нямат топла вода.
Благодаря предварително за разбирането и се надявам да бъдем извинени за причиненото неудобство!
„Неудобството през август, ще осигури на всички абонати топлина, когато ни е необходима,“ обърна се Кацаров.

Коментари

коментара