Зам.кмет по строителството Вл. Караилиев смъмрил фирмата по чистене в Перник и заплашил със санкции шефа й! Според перничани – ефектът е мигновен

Фирмата, която има договор с Община Перник за извършване на сметосъбиране и сметоизвозване на територията на общината, започна пълно почистване както на контейнерите за смет, така и на пространството около бетонните джобове, които бяха изградени с цел кофите за смет да бъдат поставяни на точно определено място.

Прави впечатление, че работниците от сметосъбиращата фирма почистват цялото пространство около кофите за смет. На специална голяма гондола товарят всички отпадъци, без разлика дали са битови, едрогабаритни или от растителен произход.

Попитахме зам.кмета по строителството на община Перник- Владислав Караилиев, кое накара фирмата да подобри качеството на работата, на което той отговори:“В началото на миналата седмица извиках шефа на фирмата на разговор. Поясних му, че Община Перник има претенции към качеството на работата на фирмата, защото има оплаквания, че не си върши работата както трябва. Заявих категорично, че ако не се подобри качеството на работата, Община Перник ще бъде принудена да започне да налага санкции. Радвам се, че шефът на фирмата е взел под внимание моите думи и са предприети мерки в посока подобряване на качеството на работата. Надявам се, че и перничани ще оценят тези усилия. Искам да им напомня, че фирмата няма ангажимент към превозването на строителните отпадъци. Те трябва да се извозват на депото, а не да се трупат около контейнерите за смет. Общинското ръководство е твърдо решено да прекрати тази порочна практика, за да придобие градът по-чист и приветлив вид“.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply