Таксиметровите шофьори в Перник поискаха по-нисък данък, синя зона с паяк,пейки,навеси, указателни табели и химически тоалетни! Шофьори: До сега нищо не сме получавали от общината, а тя само е искала от нас

Таксиметровите шофьори в Перник поискаха по-нисък данък, синя зона с паяк,пейки,навеси, указателни табели и химически тоалетни –  решение на всички проблеми  касаещи таксиметровия превоз в община Перник.

Повечето тях,веднъж вече изложиха на срещата си с кмета, а сега преповториха по време на публичното обсъждане на наредбата,която регламентира дейността им.

Заместник-кметът Денислав Захариев увери присъстващите от бранша шофьори, че  по поставените  проблеми се работи, но резултатът не може да дойде веднага.

Като начало вече навсякъде е положена  пътната маркировка.Експерти обсъждат въвеждането на синя зона,така че да е регламентирана законово, действа се и в посока подмяна на табели и надписи на улици и имена. Работи се  и по цялостна транспортна схема, която не е променяна от 2006 година.

Ресорният заместник-кмет,обеща да  вземе под внимание желанието на таксиметровите шофьори  годишният данък да бъде коригиран от  500 на 300 лева и впоследствие при подобряване на условията да бъде повишаван.

Постигната бе договорка  да бъде направен още един преглед на стоянките, шофьорите се ангажираха да внесат предложенията си писмено,за да бъдат взети под внимание при обсъждането им в общинския съвет.

От дискусията стана ясно,че може да  има промени и в минималната и максималната цена за километър пробег и ще отпадне първоначалната такса от наредбата,която се оказа, че е регламентирана по закон.

Шофьорите се оплакаха,че вече са дали пари, за да си извадят разрешителни за три години,но от  догодина те няма да важат и ще трябва наново да дават пари. От бранша се жалваха,че при изваждането на документа са подложени на тежък режим, при който за всяка таксиметрова кола  ще трябва да вадят документи от НАП,че нямат задължения към хазната. Експертите от общината обещаха да потърсят съдействие от  данъчните за  посочване на срок,така че да не се налага през два дни шофьорите да ходят да вадят наново документи. 

Представители на  таксиметровите фирми заявиха,че до сега нищо не са получавали от общината, а тя само е искала от тях,надяват се обаче след днешния ползотворен дебат да има ново начало на взаимоотношения с местната власт.

02 03

Коментари

коментара