От днес жителите на Перник могат да се възползват от новопостроения паркинг зад Съдебната палата – СНИМКИ

От днес жителите на Перник могат да се възползват от новопостроения  паркинг зад Съдебната палата, съобщиха от Община Перник.

Мястото, което преди бе  заето от незаконни гаражи вече е асфалтиран и разчертан  паркинг, който осигурява 52 паркоместа. Три от тях са за инвалиди.

„Надяваме се този паркинг в сърцето на Перник да се ползва  с удоволствие  от хората,които живеят наоколо и от  всички граждани“ – заяви кметът на община Перник Вяра Церовска,която заедно с екипа огледа изпълнението на приключилия обект.

Паркингът е проектиран миналата година и беше заложен в поименния списък на капиталовите разходи за 2016  година. Финансирането  е със целеви  средства и собствени средства на Община Перник.

Паркингът е построен за един месец и е на стойност 103 651.45 лв.  Управителят на на фирмата изпълнител  „Асфалтинг“ ООД  г-жа Емилия Митева заяви, че въпреки първоначалните жалби срещу обекта сега всички са доволни. Тя се надява хората да  използват мястото по предназначение  и да няма проблеми по изпълнението. Митева обясни,че са се постарали да запазят растителността и са се погрижили дори  за мотористите, като са им осигурили три паркоместа. От фирмата благодариха на общината за съдействието по време на строежа.

01 02 03 04

Коментари

коментара