От днес жителите на Перник могат да се възползват от новопостроения паркинг зад Съдебната палата – СНИМКИ

От днес жителите на Перник могат да се възползват от новопостроения  паркинг зад Съдебната палата, съобщиха от Община Перник.

Мястото, което преди бе  заето от незаконни гаражи вече е асфалтиран и разчертан  паркинг, който осигурява 52 паркоместа. Три от тях са за инвалиди.

„Надяваме се този паркинг в сърцето на Перник да се ползва  с удоволствие  от хората,които живеят наоколо и от  всички граждани“ – заяви кметът на община Перник Вяра Церовска,която заедно с екипа огледа изпълнението на приключилия обект.

Паркингът е проектиран миналата година и беше заложен в поименния списък на капиталовите разходи за 2016  година. Финансирането  е със целеви  средства и собствени средства на Община Перник.

Паркингът е построен за един месец и е на стойност 103 651.45 лв.  Управителят на на фирмата изпълнител  „Асфалтинг“ ООД  г-жа Емилия Митева заяви, че въпреки първоначалните жалби срещу обекта сега всички са доволни. Тя се надява хората да  използват мястото по предназначение  и да няма проблеми по изпълнението. Митева обясни,че са се постарали да запазят растителността и са се погрижили дори  за мотористите, като са им осигурили три паркоместа. От фирмата благодариха на общината за съдействието по време на строежа.

01 02 03 04

Be the first to comment

Leave a Reply