Изгонените от блок 11 в кв. Мошино напълниха с вещите си входа на блок 7

Вещи, дрехи, техника и други предмети, собственост на самонастанилите се семейства в общински жилища, които бяха принудително изгонени със заповед на кмета от блок №11 в кв. „Мошино„, са складирани на първия етаж на бл. 7 на ул. „Младен Стоянов“. За това живущите в блока сигнализираха председателя на групата съветници на ГЕРБ Денислав Захариев.

Притеснението на хората идва от това, че всичко, оставено в помещенията, които са частна общинска собственост и преди време са били ползвани от 13-то училище, е оставено без надзор и дезинфекция.

„В тези тежки времена, когато говорим, че трябва да спазваме епидемични мерки, не може  да проявяваме подобно безхаберие“, споделят гражданите. Те се притесняват и от факта, че има техника, която, оставена без надзор, може да привлече вниманието на недоброжелатели.   

„Защо вещите не са закарани в охраняем склад, а трябва жителите на блока да са поставени под риск – това буди сериозно недоумение“, коментира Захариев и каза, че ще постави този проблем на дневен ред на утрешното заседание на Общинския съвет. 

Обитателите на блока са алармирали и общинската администрация, но не са получили никакъв отговор.

Коментари

коментара