Нова мекичарница отвори в квартал „Мошино“

От днес отвори врати нова мекичарница в град Перник. Тя се намира в кв. „Мошино“, до сградата на 13-то училище, научи zaPernik.com.

Да направи своя мекичарница е отдавнaшна мечата на перничанина Благовест Георгиев. Наскоро завърнал се от работа в Аляска, Благо бе решен да я осъществи независимо от рисковете на пандемията и несигурността на днешното време.

Идеята ми за мекичарница се зароди постепенно. Много обичах да правя мекици на приятелите си, а те си облизваха пръстите и искаха още. Така постепенно желанието да правя това, което обичам се зароди от самосебе си. И клиентите си посрещам като приятели, правя мекиците от сърце, все едно посрещам гости“,

споделя пред zapernik.com Благовест.

Самото лого на мекичарницата също е любопитно. БМ, от една страна е съкращение на „Благи мекички„, както се казва мекичарницата, а от друга са вплетени инициалите на името на Благо и на неговата помощница Мария.

В мекичарницата на Благо се предлагат както класическите сладки мекици с пудра захар, така и солени – с кашкавал, сирене и…шарена сол.

С топлите мекици може да си вземете наливен айран и наливна боза.

Освен това, мекичарницата на Благо е може би единственото място в града, където можете да си поръчате истинско ароматно турско кафе.

Всяка сутрин от 6 часа до 10.30ч. мекичарницата работи за перничани.

Коментари

коментара