Скандалният кмет на Земен Димитър Сотиров – Калинката бе възпят в рап песента „Земенски леб“, в която се пее за шуробаджанашките отношения, за не дотам чисти политици, за програми по еврофондове

Кметът на Земен Димитър Сотиров – Калинката бе възпят в рап песента „Земенски леб“, в която се пее за шуробаджанашките отношения, за не дотам чисти политици, за програми по еврофондове… Автор на текста е рапърът Борис Деспотов, а музиката е на Томаш Вайнер, пише вестник „Вяра„.

Община Земен е много активна в усвояването на евросредства, разказват от Държавен фонд „Земеделие”. Въпреки тази информация разследващи журналисти от „Агро тв” и бизнесменът Симеон Даскалов говорят за фрапиращи разминавания между твърденията на община Земен, в лицето на кмета Димитър Сотиров, и реалността. Това е и повод да се напише песента.
На въпроса „Отклонявате ли евросредства?”, зададен от журналист на „Агро тв”, кметът, докато играе табла, отговаря:
– Друго имате ли да ме питате?!
– Много неща имам да ви питам, но вие не искате да отговаряте, продължава журналистът.
– Довиждане! Беше ми много приятно, отрязва го кметът.
– Гоните ли ни?, пита разследващият.
– Не, не ви гоня, седете си, отговаря кметът.
– Къде тръгнахте, кмете?
– Ма, аз не съм кмет, вие ме бъркате нещо, казва Димитър Сотиров в отговор на това дали се отклоняват евросредства в град Земен.
–А, може би сте народен певец?, отново пита журналистът.
– Дааа, народен певец, твърди общинарят.

01
„В Земен се краде безогледно от еврофондове и кметът, и общината са затънали в корупция!”, съобщава бизнесменът Симеон Даскалов. Предприемачът подава сигнали за нарушение от страна на община Земен и кмета й Димитър Сотиров.
Симеон Даскалов предизвика проверка от АДФИ за източването на еврофондове.
Припомняме, че прди месец „Биволъ” разпространи информацията, че кметът на Земен Димитър Сотиров е поискал от Общинския съвет да го упълномощи да тегли заем от името на общината, за да погаси задълженията, натрупани вследствие на негови „грешки“. Сумата, която Сотиров иска да погаси, е над 576 000 лева. Щетата за община Земен обаче може да се окаже около 10 пъти по-голяма заради скандални европроекти, които тепърва ще бъдат ревизирани. Източник: „Аларма”
Песента може да видите тук:

Коментари

коментара