Нови снимки на касапина от Берлин

Тунизиецът, когото цяла Германия издирва за атентата в Берлин, вече е бил в подезрението на полицията. За съжаление тогава не са му обърнали достатъчно внимание и така той е подготвил касапницата на Коледния базар.

През септември и октомври той е разследван по подозрение, че участва в терористични организации. Медиите в Германия отчитат като грешка, че в този момент разследващите не са погледнали сериозно на дейността му и са го изпуснали.

Туниската полиция разпитва днес семейството на гражданина на страната Анис Амри, заподозрян за атентата в Берлин в понеделник, предаде АФП, като се позова на представител на силите за сигурност. Разпитът се води от служители на отдела за борба с тероризма.

24-годишният Амри има четири сестри и един брат. Семейството живее в Уеслатия, в северната туниска провинция Кайруан.

Амри напуснал Тунис като нелегален мигрант преди седем години, заявиха баща му и източници от силите за сигурност, цитирани от Ройтерс. Той първо отишъл в Италия, където лежал четири години в затвора за подпалване на училище.

Според баща му мъжът отишъл преди година в Германия. Там тунизиецът подал молба за убежище, която била отхвърлена през юли. Опитите да бъде депортиран в Тунис не са успели, защото мъжът нямал документи за самоличност и тунизийските власти оспорвали, че е гражданин на страната.

Заподозреният за атентата в Берлин тунизиец и преди попадал в подозрение

Според германските власти, по чисто съвпадение, Тунис признал днес, че Амри е негов гражданин и изпратил документ, който позволява неговата екстрадиция, предаде АФП.
05
Заподозреният атентатор се преместил от германската провинция Северен Рейн-Вестфалия в столицата Берлин през февруари 2016 г. Той е използвал различни самоличности.

Властите дават 100 000 евро за информация за заподозрения за атаката в Берлин.

06

Германските власти официално идентифицираха днес заподозрения за атентата в Берлин в понеделник като Анис Амри, 24-годишен тунизиец, предаде по-рано Ройтерс, като се позова на федералната прокуратура. Тя обяви, че дава награда до 100 000 евро за информация, която помогне за залавянето на Амри.

Полицията в цяла Германия е мобилизирана да търси заподозрения. Амри е висок 178 см и тежи около 75 кг. Германската федерална прокуратура предупреди, че заподозреният е опасен и вероятно е въоръжен.

 

Коментари

коментара