Баща продаде малолетната си дъщеря за 3000 евро и лек автомобил „Опел“

Срещу лицето З.М., на 54 години от Крушевац, Сърбия е повдигнато обвинение заради подозрения, че през месец юли тази година е продал на своята малолетна дъщеря за 3000 евро и автомобил марка „Опел“.

Тази изключителна търговия е станала между бащата на момичето и майка на момче, която искала да ожени сина си, предава сръбския „Ало“.

Те направили договор, в който бащата трябва да даде дъщерята, а в замяна да получи 3000 евро на вноски от по 200 евро на месец и автомобил – каза източник на „Ало“ близък до разследването. За тази необичайна продажба се чуло наоколо и полицията почукала на вратата на З.М.

Неговите съседи заявили, че не знаят нищо по въпроса. „С него и семейството му сме на „Здравей“. И добре, че е така. Тази сутрин видях как в селото дойде полиция, но не знам нищо. Те зимата живеят на село, а лятото отиват някъде“, казал местен жител.

Срещу обвиняемия следва съдебна процедура, в която той ще се защитава за свобода. За престъпление за търговия с хора, принудителен брак или робовладелско поведение към непълнолетно лице може да получи присъда от най-малко пет години, обясява адвокат Драгомир Мрадал, който добави, че максималната присъда за това престъпление е 12 години затвор.

Коментари

коментара