Разкриха българинът изритал брутално жена в берлинското метро, оказа се от варненския ромски квартал „Максуда“. По-малкият му брат го е издал

Светослав Стойков е името на българинa, който брутално изрита жена на стълбите на берлинското метро. Адресът му в България е във варненския ромски квартал „Максуда“, информира Нова телевизия.
02

Светослав е с богато криминално минало, предполага се, че за последно е бил в страната преди месеци.

„Не, не, те не са тук. Не съм гледала клипа, но не искам и да го виждам“, това заяви тъщата на Светослав.

01

„Последно той си идва в България август или юни. Преди един час се чух с Цветанка, тя ми каза, че е в Германия. Друг път не е бил агресивен. Как го издирват, как ще влезе този човек в България. Боже…“, завайка се жената и продължи „В Германия е общ работник. Ние им гледаме децата, най-големият е на 10 години, а най-малкият е на 6.“

И четиримата участници в инцидента са роднини. Този, който е задържан в понеделник е освободен, тъй като няма доказателства за пряко негово участие. В Германия все пак законът предвижда наказание и срещу хора, които не помагат на други в беда.

Роден е в Добрич, но живее на семейни начала с жена във варненския ромски квартал „Максуда“. 26-годишният мъж е с богато криминално минало. Според източници, цитирани от Нова тв, нападателят от метрото многократно е залавян и съден за кражби, грабежи и хулигански прояви. Предполага се, че за последно е бил в страната преди около месец.

Издадена е европейска заповед за арест на нашенеца. Полицията е открила къде се намира у нас мъжът и е в готовност да го задържи. Арестът му обаче трябва да бъде разрешен от съда.

„Извършителят е виновен за нанасяне на телесна повреда, за което го очакват до 5 години затвор. Придружаващите го по всяка вероятност ще бъдат оневинени, тъй като трябва да бъдат признати за виновни за неоказване на помощ. Това едва ли ще се случи, тъй като травмата, нанесена на жертвата, е само счупена ръка“, коментира пред „Билд“ адвокатът по наказателните дела Торалф Ньодинг.

Мнозина възмутени частни лица предложиха награда за всеки, който спомогне да бъде разкрит извършителят. Сред тях бе известен предприемач, пожелал анонимност, който предложи 10 000 евро. Известният бодигард на знаменитости като Лейди Гага – Михаел Куур, обяви, че ще даде 2000 евро от джоба си. Певецът Гюнтер Габриел също обеща награда от 5000 евро.

Коментари

коментара