Български турчин от Истанбул пред „За Перник“: За нова партия на Пеевски ще гласуват само той и жена му

Драмите в ДПС продължават да ескалират, а днес парламентарната група на Движението се разцепи – нещо извънредно в българският политически живот.

Сайтът „За Перник“ има приятели сред българските турци, които живеят в Истанбул и направи бърз телефонен разговор, за да ги разпита на чия страна биха били българските турци в конфликта между Доган и Пеевски.

„Тук още не се знае много за това, което става в България. Новините идват няколко дни по-късно сред българската общност в Истанбул. Може би в събота или неделя, по българските кафенета вече ще се говори по обстойно по темата“, разкри наш източник от Турция.

Според него, българските турци, по вероятно е да застанат на страната на Ахмед Доган в конфликт между двамата силни в ДПС.

„Хората приемат Делян Пеевски за мутра, а не техен представител“, разкри източника ни от Истанбул.

Според него евентуална нова партия на Делян Пеевски няма да успее да влезе в парламента. Даже се пошегува: „Може би само Пеевски и жена му ще гласуват за тази партия“.

Все още блатото е много мътно, за да се знае какво точно се случва, а нашенците зад турската граница още не са ориентирани. Ще се свържем отново с тях, когато мине седмица и те вече имат по-бистра картинка в главите си.