ТЕРОР: Мутренски похвати в Петрич – криминално проявени лица отвлякоха, биха и порязаха ухото на психично болен мъж, принуден да работи при фермер

Драматична ситуация, напомняща мрачните години на мутренските действия, се разигра в Петрич. Криминално проявени лица отвлякоха, биха и порязаха ухото на мъж, когото принудиха да работи при фермер в село Марикостиново. Това стана ясно от информация, публикувана на Struma.com.

Вчера, след сигнал за отвличане, подаден на телефон 112, полицията в южния град беше вдигната на крак. Според подателя на сигнала, двама мъже насилствено качили психично болния Георги И. от Петрич в автомобил „Фолксваген“. Георги оказвал съпротива и отказвал да се качи в колата, но похитителите го натикали вътре и потеглили в неизвестна посока.

След бързите оперативни действия, полицаите установили, че извършителите са Александър Н., познат като Сашо Апашо от Сандански, който е свързан с местен подземен бос, и фермерът Мартин Г. от село Марикостиново.

Намерен е и отвлеченият Георги, който имал видими следи от насилие – отоци и синини по лицето и очите, както и порезна рана на ухото. Уплашеният мъж разказал, че Сашо го бил с юмруци по лицето, порязал ухото му и го заплашил, че ако не работи за Мартин и не пасе кравите му, ще го убие, като първо бавно и мъчително ще му отреже ушите.

Александър Н. и Мартин Г. са задържани от полицията и разпитани, както и свидетели на инцидента. Работата по изясняване на случая продължава, като е докладвано на прокуратурата.