НОКАУТ: Костадин Костадинов от „Възраждане“ се опита да ИЗВЪРТИ ПРЕЗИДЕНТА, но Румен Радев го приключи политически

Костадин Костадинов се опита да извърти президента Румен Радев и да го убеди, че партията му „Възраждане“ събира коалиция от 125 депутата е готова да управлява държавата, като създаде „АнтиГЕРБ-ДПС“ управление, но Румен Радев не се върза и бързо го постави на място.

„Отнасям се с огромно уважение към всеки, който е готов да поеме отговорност и да се нагърби с мандат за управление на страната. Неслучайно следя заявките на всяко политическа сила. Неслучайно вчера зададох въпроса и на ПП-ДБ. Вие чухте техния категоричен отговор, че не бихте подкрепили правителство с вашия мандат поради непреодолими според тях различия. Така че тази бройка от 125 народни представители в коалиция анти ГЕРБ и ДПС вече намаля с 38“, отговори на тази заявка Радев.

Президентът довърши Костадинов и като му показа, че е нежелан и от Величие – нова партия, която влезе в Народното събрание:

Той попита Костадинов дали би работил с най-малката политическа сила в Народното събрание – „Величие“, за която е обявил, че е под чуждо влияние.

Държавният глава уточни, че трябва да се прави разлика между желание и възможности.

С две думи Румен Радев заличи Костанин Костадинов като сериозен и важен политик от страната. Той му каза, че няма възможностите да е такъв и ще си остане само с желанието.

За да излезе от ситуация, Копейкин, както е прякора му в обществото хвърли бомбата, че преговарял тайно с представители на ППДБ за правителство, без да назове имена, само и само да изглежда сериозен в неговите избиратели, но никой не се връзва на тези „политически димки“.