Момиче почина , след като бе изкъпано с препарат за овце

Тригодишно момиченце почина, а сестричката му (8) беше настанена в болница, след като родителите им ги изкъпаха със средство за унищожаване на паразити по овцете в Румъния.

По-малкото момиче първо усетило гадене и започнало да повръща до безсъзнание. В крайна сметка семейството извикало линейка и тогава същите симптоми се появили и при по-голямата сестра.

За съжаление нямаше изход за тригодишното момиченце. Лекарите казват, че са я интубирали и са я поставили на изкуствен бял дроб, но крехкото й тяло не е издържало. Сестра й вече е в стабилно състояние и се лекува в болница.

Майката отрича да е къпала децата с пестицид

По случая полицията е образувала производство. Първоначално майката отрече да е къпала децата с противопаразитно средство и твърдеше, че случайно го е разляла на пода на къщата.

– Стори ми се жалко, когато отворих вратата. Момичетата си играеха на пода, може би им е попаднало в очите или устата. Не знам – уж каза майката по време на разпита.

Бабата на момичето каза, че продуктът е бил на леглото и на земята, за да се отърве от насекоми и бълхи и че след това е поставила ръката си с продукта върху главите на момичетата и че не знае какво се е случило след това.

Това средство за обезпаразитяване на овцете може да бъде фатално, независимо дали се използва външно, при вдишване или поглъщане.