В неделя очакваме жеги до 40 градуса

В неделя /22 юни 2024г/ се очакват още по-високи температури, които на някои места могат да достигнат до 40 градуса. През нощта времето ще бъде предимно ясно и почти тихо. През деня ще бъде предимно слънчево и горещо, с временни увеличения на облачността над планинските райони в Западна България, където е възможно да има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще варират между 34° и 39°, като в Източна България ще бъдат малко по-ниски, а в София около 34°.

В планините времето ще бъде предимно слънчево, с увеличена облачност следобед и възможни превалявания и гръмотевици в масивите на Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, с максимални температури около 28° на 1200 метра и около 21° на 2000 метра.

По Черноморието времето ще бъде предимно слънчево, с умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 26° и 28°, температурата на морската вода ще е 24°-25°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.