Потребителският съвет към ЕЛЕКТРОХОЛД препоръча използването на електронна фактура

Представителите на потребителските организации разгледаха възможностите на разработените от групата електронни услуги

Представителите на потребителските организации обсъдиха възможностите и удобствата на електроните услуги по време на заседание на Потребителския съвет към Електрохолд, което се проведе на 22 ноември. В него участваха представители на Комисията за защита на потребителите, Българска национална асоциация Активни потребители, Федерация на потребителите в България, Института за енергиен мениджмънт и Европейския потребителски център. Всички те препоръчаха на потребителите да се възползват от електронната фактура – по-сигурната и надеждна алтернатива на хартиения вариант.

„Над 500 хиляди от клиентите на Електрохолд оценяват удобството на електронната фактура, която гарантира сигурна и бърза доставка, до 24 часа от издаването, защитава личните данни, достъпна е от всякъде и по всяко време и е напълно легитимен документ пред държавните институции“, каза Зорница Генова, директор Регулаторно и правно управление в Електрохолд България.

„Подкрепяме напълно идеята за преминаване на клиентите към електронна фактура, защото тя не само е по-удобна и по-сигурна от хартиената, но и допринася за едно по-зелено и по-екологично чисто бъдеще“, допълни Емил Георгиев, председател на Федерацията на потребителите.

„Над 90% от услугите на нашите дружества ЕРМ Запад и Електрохолд Продажби вече могат да бъдат заявявани, без да се налага клиентите да посещават търговски център. Така те пестят време, усилия и средства“, каза Ваня Георгиева, ръководител направление Търговски центрове в Електрохолд България.

От стартирането на портала за е-услуги на Електрохолд (www.electrohold.bg/bg/e-uslugi/) сред най-търсените услуги на дружеството, което стопанисва електроразпределителната мрежа – ЕРМ Запад, са проучване за присъединяване на обект към електрическата мрежа и сключване на договор за присъединяване, а сред услугите на доставчика Електрохолд Продажби са пререгистрацията на битови клиенти, регистрацията на новоприсъединени обекти и заявка за електронна фактура.

По време на заседанието на Потребителския съвет членовете разгледаха какви мерки са предприети в подготовка на електроразпределителната мрежа в Западна България за зимния сезон. „Подготовката на мрежата завърши. Тази година допълнително е направен извънреден анализ на зоните на територията на ЕРМ Запад, в които се очаква евентуално повишаване на потребителите на електрическа енергия, за да осигурим на потребителите спокойни коледни и новогодишни празници“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЕРМ Запад.

Електроенергийната група Електрохолд е част от най-големия публичен холдинг в страната – Еврохолд. Потребителският съвет е създаден през 2013 г. като консултативен орган, който да анализира и разглежда практиките, касаещи крайните битови клиенти на електроенергия пазар.

Коментари

коментара