Дилма Русеф защити управлението си и отрече да е нарушила законите

Дилма Русеф защити управлението си и отрече да е нарушила законите по време на изслушването й по процедурата по импийчмънт в бразилския Сенат. Русеф е временно отстранена от власт като президент заради нарушаване на бюджетните правила и скриване на дефицит. Пред сенаторите тя отново сравни процедурата срещу нея с преврат.

Изправена пред обвиненията към мен в този процес, не мога да спра да усещам в устата си острия и горчив вкус на несправедливостта и произволието. По тази причина, както и в миналото, аз се противопоставям. Не очаквайте безмълвно подчинение спрямо страхливците, които в миналото използваха оръжия, а днес съдебна реторика, която пак има за цел да подкопае демокрацията и върховенството на закона, каза Дилма Русеф.

Сенаторите ще гласуват във вторник или сряда по процедурата по импийчмънт. Ако признаят Русеф за виновна, тя ще бъде отстранена от власт за постоянно. Ако това се случи, временният държавен глава на Бразилия Мишел Темер, официално ще поеме поста до края на президентския мандат през 2018 г.

Източник: БНР

Коментари

коментара