ГЕРБ ще обяви кандидатпрезидентската си двойка до 2-ри октомври

Цветан Цветанов

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ ще бъде обявена на по-късен етап. Това обяви пред БНТ Цветан Цветанов – председател на ПГ на ГЕРБ. Според него нормален срок за обявяване на президентската кандидатура е до 2-ри октомври. Забавянето се налага не от това, че ГЕРБ няма решение. Кандидатът за президент на ГЕРБ е с управленски опит и е добре познат в европейските столици. Цветанов допълни, че от партията са заложили на медиатор, който да е способен да се справи с усложнената международна обстановка.

Имахме намерение да бъде обявена в средата на септември. Смятам, че от 20-22 септември до 2 октомври е нормален срок, в който може да бъде представена кандидатпрезидентската двойка. Това забавяне се налага не от това, че нямаме решение. Това забавяне се налага от това, че искахме през всичките тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно и аз смятам, че успяхме.

Оценка на мандата на президента Росен Плевнелиев трябва да бъде направена след ротацията, каза още Цветан Цветанов. Към настоящия момент той отчете, че президентът Плевнелиев е имал много труден мандат. Той припомни, че през 2013 и 2014 година президентът е бил натоварен с изключително голяма отговорност да състави два служебни кабинета, които да проведат парламентарни избори. Противопоставянето и генерирането на изкуствено напрежение в политическите партии рефлектира върху обществените нагласи и създаде нездрава среда, коментира още Цветанов.

Източник: БНР

Коментари

коментара