Борисов: България няма да приема мигранти, върнати от Западна Европа

Помощта от Германия и Австрия, която приемаме е само морална помощ, защото имаме 13 милиарда лева във фискалния резерв и можем да издържаме нашата сухопътна армия и вътрешни войски. Това заяви след завръщането си от срещата с канцлера Ангела Меркел премиерът Бойко Борисов по отношение на помощта от Европа за бежанската вълна. 
България обаче няма да приема мигранти, върнати от Западна Европа, това е категоричното становище на министър-председателя.
Ние искаме ЕС да спазва своите ангажименти. Аз се обърнах и към много от колегите. Все пак, не трябва да забравяме, че кохезионните фондове, европейската солидарност, не е само в парите, които се дават за тези страни. Така, че се надявам на 16 септември, този по-умерен тон. А и в Европа, аз зададох въпроса, ако дойдат 100 -200 000 на оградата и ние ги спрем и започнат да гинат по оградата, дали тогава неправителствените организации, дали самата Европа няма да се обърне срещу България? Категорично заявих на европейските колеги, че ние няма да приеме имигранти. Някой си мисли, че от Австрия или Унгария или Германия ще ни връща по 10, по 20 или 30 000, че аз ще приема тези самолети.
Министър-председателят присъства на освещаването на новопостроената църква „Св.Ап. Петър и Павел” в с. Мечкарево, община Сливен. Строежът е започнал през 2006 г. и е завършен през 2016 г. Средствата, вложени в изграждането са от дарители и Дирекцията по вероизповеданията към МС.

Източник: БНР

Коментари

коментара