Бъчварова: Имаме абсолютното разбиране от нашите партньори за подкрепата, която трябва да бъде дадена на българската гранична полиция

Имаме абсолютното разбиране от нашите партньори и от канцлера Меркел за подкрепата, която трябва да бъде дадена на българската гранична полиция и на българските власти. Това коментира министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от пресцентъра на полицията в Бургас. Тя заяви, че посещението в Германия, в което тя придружаваше премиера Борисов, е било с цел да се представи българската позиция във връзка със ситуацията с мигрантската криза в Европа.
Относно мигрантската криза, по думите на министър Бъчварова,  двамата с премиера са получили уверение и разбиране, че в рамките на ЕС трябва да има обща политика, кfято се одобрява и изпълнява от всички държави. От българска страна е обяснено, какви са рисковите фактори, които могат да усложнят ситуацията с имигрантите и колко е важно споразумението между ЕС и Турция да влезе в сила и да започне да се изпълнява. Изискана е и подкрепа за опазване на външната ни граница. 
Относно комплексния подход при проверките в Слънчев бряг този сезон министър Бъчварова коментира, че той е много продуктивен и успешен. Увеличил се е оборотът на търговските заведения и е въведен ред, при който всички се чувстват по-сигурни.
Тази нощ министър Бъчварова се включи в обиколка на най-големия курортен комплекс Слънчев бряг, за да се запознае с работата на служителите на МВР на място. 

Източник: БНР

Коментари

коментара