Тръмп разкри още подробности за намеренията си да ограничи броя на имигрантите

Кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп разкри още подробности за намеренията си да ограничи броя на имигрантите, ако бъде избран за държавен глава. Предупреждението му този път бе насочено не само срещу срещу нелегалните, но и срещу притежателите на визи:
Ще построим голяма стена на границата, ще попречим на нелегалните имигранти да се ползват от социални помощи и ще създадем програма „вход-изход“, за да гарантираме, че онези, които надвишават срока на визите си, ще бъдат бързо отстранявани. Ако не спазваме срока за визите, то тогава границите ни ще са отворени и няма да имаме нищо освен престъпност. Това ще е краят“,
каза Тръмп пред привърженици в Де Мойн, щата Айова. Според анализатори на предизборната борба в САЩ кандидатът на републиканците се мъчи да балансира между консерваторите и по-либералните привърженици на партията, които не приемат изявленията му за масови депортации. Според последните допитвания Тръмп все още изостава зад демократа Хилари Клинтън.

Източник: БНР

Коментари

коментара