Премиерът: Не виждам в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантска криза

Премиерите на България и Турция Бойко Борисов и Бинали Йълдъръм обсъждат днес в Истанбул механизъм за двустранно сътрудничество срещу наплива от имигранти по общата граница. 

Борисов и водената от него делегация, в която влиза министър Вежди Рашидов и министър Ивайло Московски, кацнаха в Истанбул. Очаква се да бъде проведен разговор с премиера на Турция. Борисов бе посрещнат на летището от заместник-областния валия на Истанбул. Очаква се в рамките на визитата си в Турция Бойко Борисов да проведе и среща-разговор с президента Реджеп Ердоган.

По време на заседанието на правителството тази седмица Бойко Борисов заяви, че не вижда в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантска криза. Той добави, че държава след държава се спасява поединично и всеки намира някакъв член в договора с Европейския съюз, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата панически започват да се съпротивляват. 

Бежанските центрове у нас вече са пълни и трябва да се мисли за финансирането на нови при евентуално нарастване на миграционния поток. Според Борисов България започва да се харесва все повече на мигрантите. Поради тази причина България трябва да се опитва да поддържа максимално прагматични и добронамерени отношения с Турция и с останалите съседи в тази ситуация.

Източник: БНР

Коментари

коментара