Старшината на Митко Цонев не спира да плаче за него

Старшината на Митко Цонев не спира да плаче за него
Телевизионния водещ е отбивал в Симеоновград военната си служба като новобранец

Пенсионирани военни от някогашния пехотен полк в Симеоновград са в шок от неочакваната кончина на журналиста Димитър Цонев. Той почина вчера, след като близо седмица лекарите се бореха за живота му.

Телевизионния водещ е отбивал в Симеоновград военната си служба като новобранец, а по-късно е бил преместен в Пловдив. 72-годишният бивш старшина Иван Митев разказа, че лично е посрещнал Митко Цонев в поделението и му е бил наставник в новобранската рота. По-късно му е бил старшина и в свързочната рота. Командир на ротата е бил майор Дочев.

“Просълзих се, като научих”, сподели за Haskovo.net бившият старшина. “Беше много добро момче, всички го харесвахме”, допълни Иван Митев. Възрастният мъж си спомня като днес и деня на клетвата. “Дойдоха майка му и баща му – Коста Цонев и Анахид Тачева. Вече бяха разделени, но се държаха така, че това изобщо не личеше. Много достойно поведение”, спомня си пенсионерът.

По-късно той не се е виждал с Димитър Цонев, но следил кариерата му от малкия екран и бил горд, че телевизионният водещ е бил войник при него. “С баща му се виждахме няколко пъти, преди да почине, но с Митко не сме. Но аз много му се радвах при всяко появяване на екрана. Когато ми казаха, че е починал, краката ми се подкосиха. Чухме се по телефона и с други бивши колеги, всички са потресени”, допълни бившият старшина.

  • димитър цонев

    Източник: Nbox.bg

    Коментари

    коментара