Мечта или реалност е целта на Лудогорец?

Мечта или реалност е целта на Лудогорец?
Късмет при жребия отваря пътя на орлите за излизане от групите на Шампионската лига

Първенецът на България Лудогорец донесе един от малкото успехи на българския футбол в последно време и се класира за втори път в историята си в Шампионската лига. След успеха треньорът на орлите Георги Дерменджиев демонстрира самочувствие, като заяви, че излизане от груповата фаза на турнира е напълно възможно и реално.

На пръв поглед думите на специалиста може би звучат малко пресилено. Ако се видят обаче евентуалните съперници на орлите, такава развръзка е напълно реална.

Откакто преди няколко сезона формата на турнира беше увеличен от 24 на 32 отбора, срещу участниците логично започнаха да попадат по-слаби и преодолими за стандартите на Лудогорец отбори. При евентуален късмет при жребия в четвъртък, шампионите може да се окажат с някои от следните отбори:

Лестър, Порто, Брюж, Лудогорец

ЦСКА Москва, Байер Леверкузен, Динамо Киев, Лудогорец

Лестър, Байер Леверкузен, ПСВ Айндховен, Лудогорец

Имената на тимовете изглеждат респектиращо, но формата на повечето отбори към този момент е доста спорна. Бившите съветски грандове ЦСКА и Динамо Киев не са тези страшилища, които бяха и с малко късмет от тях може да се взимат точки. След сензационната шампионска титла, Лестър показва слаб футбол от началото на сезона в Англия. Поне на книга Брюж не е непреодолим съперник, а при последните си срещи с ПСВ Айндховен, Лудогорец постигна две победи с по 2:0 през 2013 г.

Естествено, всичко това е в сферата на предположенията и при всички случаи на орлите ще им трябва много късмет, за да продължат напред. При липса на такъв още при жребия Лудогорец може да се падне с някои от следните тимове:

Барселона, Арсенал, Лион, Лудогорец

Реал Мадрид, Борусия Дортмунд, Тотнъм, Лудогорец

Байерн, Атлетико Мадрид, Тотнъм, Лудогорец

Жребият за груповата фаза е утре от 19.00 ч. в Нион.

  • лудогорец
  • шампионска лига

    Източник: Nbox.bg